Bier van de maand nov-dec 2017

Basilius gebrouwen voor 't Brugs Bier Instituut.

Wordt gebrouwen met 5 moutsoorten die zorgen voor zachte karamelaroma's en smaakaanzet.
Volgend met een verfijnde bitterheid door de 2 gebruikte hopsoorten, Saaz en Amarillo.

Dit bier bevat 7% alc. vol.

Bezoek eveneens even de website dewelke lekkere gerechten in combinatie met Basilius naar voor brengt.

Werking & Principes

De BAB-werkgroep BvdM beslist 6 X per jaar welk bier het nieuwe BvdM wordt.
Gedurende 2 opeenvolgende maanden (bv. jan/febr of jul/aug) wordt dit bier extra in de kijker geplaatst. Er worden affiches + flyers aangemaakt die in elk deelnemend café/horecazaak worden afgegeven.
De uitbater kan zelf de prijs bepalen, doch als biervereniging vragen we dit zo democratisch mogelijk te houden.
Elk BAB-lid kan, mits vertoon van de BAB-lidkaart en de BAB-bierkaart, na het nuttigen van een eerste betalende consumptie (dat niet het bier van de maand hoeft te zijn!) het BAB-BvdM gratis drinken in elk deelnemend café/horecazaak.

Deelnemende horecazaken BvdM

Bier van de maand september-oktober 2017

Goedendag sterk blond

Gebrouwen bij Brouwerij Toye

  • Biertype: Sterk Blond
  • Alcoholgehalte: 8% vol.
  • Bitterheid: 30 IBU
  • Kleur: Lichtblond 6 EBC
  • Aroma: Mooie fruitigheid die aan rijpebanaan doet denken, doorweven met subtiele florale- en citrustoetsen afkomstig van de hop.
  • Smaak: Fruitig en fris hoppig met een mooie koolzuurprikkeling.  Zachte edele bitterheid die zacht is en doet verlangen naar een volgende slok.

Bier van de maand juli-augustus 2017

Saison De Dottignies

De Saison de Dottignies, gebrouwen bij Brouwerij De Ranke, is een mooi ongefilterd amber bier met een stevige witte schuimkraag. 
De typische kruidige smaak van Saison de Dottignies laat zich kenmerken door de bijzonder goede Belgische hop (Challenger, Brewers Gold, Hallertau en Styrian Goldings), bitterheid en een droog einde. 
Een medium body, licht om te drinken maken dit plaatje compleet.

Alc vol: 5,5%
EBC 16
IBU 45

Bier van de maand mei-juni 2017

Lupulus Hopera

De Lupulus Hopera is een bier van het type Pale Ale met 4 hopsoorten en een bitterheid van 35 IBU.
De krachtige neus en volmondige smaak worden geaccentueerd door het gebruik van een geheime exotische hop in dry hopping.

De Lupulus Hopera wordt gebrouwen bij Brasserie Les 3 Fourquets.

Bevat 6 % alc.vol.

Bier van de maand maart-april 2017

Troubadour Blond

Troubadour Blond is een zeer verfrissend, aangenaam bier met een fruitig en hoppig kruidig aroma. De volmondige smaak is licht moutig en kruidig gevolgd door een milde bitterheid en zachte afdronk.
Bevat:

  • 6,5% alc.vol.
  • EBC 14
  • IBU 30
  • Stamworrt 16 PLato

Bier vd Maand januari & februari 2017

Brouwerij de Poes wil u een kwalitatief hoogstaand bier aanbieden dat aansluit bij de rijke traditie van de Belgische bier en brouwerijen. Wij brouwen ons bier in de prachtige installatie bij Deca-Services te Woesten, waar we als brouwer de eer hebben om zelf aan de roerkuip te staan en het productieproces te kunnen begeleiden, dit alles naar een eigen recept. 

Het bier"De poes"  kan omschreven worden als een blond, ongefilterd bier van hoge gisting met een alcoholgehalte van 8 %. Het bier is fruitig met lichte alcoholtoets achteraan de tong. Door het gebruik van een zeer hoogstaande bitter- en aromahop zorgen we ervoor dat er een bitterheid ontstaat die mooi in balans is. De gebruikte kruiden zorgen dan weer voor de aangename frisheid en de verwijzing naar bloemen en citrus.

Serveer ons bier in het bijhorende glas om het tot zijn volle recht te laten komen. Aangewezen serveertemperatuur ligt tussen de 8 & 10 ° Celcius.

Ons vakmanschap werd in 2014 bekroond met een eervolle vermelding op de Brussels Beer Challenge.

Bier vd Maand november-december 2016

Ter Dolen Winter

Ter Dolen Winter is de creatie van brouwmeester Hendrick.
Hendrick verkoos als winterbier een donker bier met een dieprode schijn te brouwen waarin hij naast 3 soorten mout en 2 soorten hop, honing uit eigen regio en kaneel toevoegde.

Dit bier is 9,1% alc.vol.

Bier vd Maand in september & oktober 2016

Bourgogne des Flandres bruin, een verrassend bier met een unieke smaak

Bourgogne des Flandres bekleedt een heel bijzondere plaats in het Belgische bierlandschap. Het is een typisch voorbeeld van de Vlaamse versnijbierentraditie waarbij oud en jong bier oordeelkundig gemengd worden tot er een perfecte balans ontstaat.

Concreet wordt de Bourgogne des Flandres Pure, die ter plaatse op zolder gebrouwen wordt, geblend met lambiek van Brouwerij Timmermans. Deze lambiek heeft meer dan twaalf maanden op houten vaten gerijpt. Het resultaat is een verrassend roodbruin bier, laag in alcoholgehalte (5% alc vol.) en complex van smaak.

Het recept van Bourgogne des Flandres wordt onder het toeziend oog van Michel Van Houtryve doorgegeven aan andere familiebrouwerijen en komt zo in de jaren ‘80 terecht in de handen van de oudste lambiekbrouwerij ter wereld Timmermans nabij Brussel die in de jaren negentig wordt opgenomen door Brouwerij John Martin.

Onder leiding van Anthony Martin, komt Bourgogne des Flandres terecht in de Finest Beer Selection en krijgt het opnieuw erkenning met een nieuwe brouwerij op een steenworp van de oorspronkelijke brouwerij Den Os.

Meer informatie vind u hier.

deze pagina delen