BAB Mystère

BAB Mystère wordt gebrouwen bij brouwerij Strubbe in Ichtegem, in de voormalige brouwketel van brouwerij Aigle Belgica, de alom bekende maar in de jaren '70 verdwenen Brugse brouwerij. .

Voor de kenners, dit Brugse bier is gebrouwen met 4 moutsoorten: 70% pilsmout, 15% munichmout, 8% pale ale mout en 2% biscuitmout. 

De BAB Mystère is een amberkleurig bier van hoge gisting met hergisting op de fles met toevoeging van witte en donkere kandijsuiker.

Tijdens het brouwproces worden de Belgische Styrian Golding en Hallertau Herzbrucker hop gebruikt. De laatste week van lagering is er een dry hopping met Cascade, Nelson Sauvin en Amarillo.

Het bier heeft een alcoholvolume van 7,4 % en wordt aangeboden in flessen van 33 cl. en 75 cl alssok op vat van 30 liter.

 

Verdeelpunten BAB Mystère

 

BAB Mystère is momenteel niet te verkrijgen in de handel.

Interesse om BAB Mystère in uw zaak te verdelen, contacteer BAB vzw (kurt@babvzw.be)

BAB Mystère, een eerbetoon aan

Bruggeling André De Meulemeester (1894-1973) was een tijdlang eigenaar van de Verenigde Brouwerijen Aigle Belgica. Hij was gevechtspiloot tijdens W.O.1 en kreeg de bijnaam 'De Arend van Vlaanderen', omdat hij tal van Duitse militaire vliegtuigen neerschoot. Mystère is hoe de Fransen zijn naam verbasterden. Hij schilderde stadsgezichten, landschappen en portretten. Daarnaast tekende hij als cartoonist meer dan 1.000 spotprenten. 7 verschillende cartoons sieren de BAB Mystère 33 cl. flesjes.

deze pagina delen